VIULUN PÄIVÄ

 

Kaikille avoin tilaisuus. Musiikkiopiston viulunopettaja Frida Backman kertoo viulunsoiton salaisuuksia.

 

la 2.3.2019 kl 10 - 17

 

Raaseporin Kulttuuriopisto, Ekenäsgården, Raaseporintie 8

- mestarikurssi edistyneemmille paikallisille lahjakkuuksille, ryhmaäsoittoa
- Tsaikovskin viulukonsertto pianosäestyksellä klo 13
- tutustumista paikallisiin viulunrakentajiin. Tule katsomaan milta¨ viulu näyttää sisältä!

- tilaisuus vaihtaa, myydä, kokeilla ja ostaa soittimia
- mahdollisuus esittää kysymyksiä viulusta, musiikista ja musiikki- opinnoista!

Lämpimaästi tervetuloa. Vapaa pääsy.

Lounas, 10€ Villa Smakhus - lounaan ennakkovaraus tehta¨va¨ viim. 27.2 frida.backmanmiukumaukuraseborg.fi

 

 

 

Hei,

 

Lauantaina 2.3.2019 vietämme Viulun päivää Tammisaaressa (Snåren-salissa ja Musiikkisalissa)

 

Tämä on päivä täynnä erimuotoista viulunsoittoa, tietoa ja musiikkia. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan. Päivään osallistuminen on ilmaista. Pidämme lounastauon klo 13-14, jolloin menemme Villa Smakhus:iin, jonka lounas maksaa 10€.  Tähän maksuun sisältyy myös kahvitauon tarjoilut. Ilmoittakaa lounasosallistumistanne, sekä mahdolliset erikoisruokavaliot 27.2 mennessä, jotta ravintola voi laskea tarvittavaa ruokamäärää. Alustava aikataulu seuraavalla sivulla.

 

Minun soitonoppilaille tämä päivä tarjotaan tammikuun poisjääneen soittotunnin tilalle. Mukaan Viulun päivän-viettoon kutsutaan myös oppilaita muilta opettajilta ja tilaisuus on avoin kaikille. Tarjotaan aktiivista tai passiiivista osallistumista ryhmäsoittoon ja mestarikurssiin, mahdollisuus kuunnella toisten soittoa ja saada vaikutteita, opettajakin esiintyy. Musiikkiopiston uuteen opintosuunnitelmaan kuuluu uusia elementtejä, kuten vertaisarviointi ja improvisaatio. Näihin tutustutaan Viulun päivänä.

 

Viulun päivä tarjoaa perheille mahdollisuuden näyttää tarpeettomia pienikokoisia viulujaan suuremman soittimen tarpeessa oleville oppilaille. Paikalliset viulunrakentajat ja korjaajat esittelevät omia töitään ja luvassa on mahdollisuus nähdä miltä viulu näyttää sisältä. Ottakaa mielellään yhteyttä, mikäli etsitte soitinta, tai haluatte tuoda viulunne näytettäväksi.

 

Päivän lopuksi pidämme yhteisen konsertin.

 

 

 

 

Aikataulu

10.00 -10.30             Ryhmäimprovisaatio 1

10.30-10.50                   Kysymystuokio ja keskustelua, viulutietovisa, piirrrustuskilpailu ja keskustelua uudesta opsista                                  

10.50-11                   jousitekniikkalajien esittely                

11.00                        Ryhmäimprovisaation 3: "johdatus vapaan improvisaatioon"

 

11.30 - 13                paikalliset viulunrakentajat näyttävät keskeneräiset ja valmiit työnsä. (Musiikkisali)

                                    mahdollista kokeilla viulua ensimmäistä kertaa (Musiikkisali)  

                                    myytävinä olevien viulujen esittely (Musiksalen)

 

12-13                         Lounastauko - Villa Smakhus

 

13.00                         Frida Backman esiintyy, Tsaikovskin viulukonsertto, pianosäestyksellä Thomas Lönnqvist

13.30                         Raaseporin edustajat valtakunnallisissa Juhani Heinisen viulukilpailuissa esittävät kilpailuohjelmansa

 

14.-15.30                   Mestarikurssi, vanhemmat osallistujat esiintyvät ja työskentelevät ohjelmistonsa parissa yleisön edessä

 


14.00 E.L - Accolay: Concertino

14.25 I.K. - Schumann: Träumerei

14.45 S.K - Kreisler: Tempo di Minuetto

15.10 E. L. - Kreisler: Sicilienne & Rigaudon

15.30                        Kahvitauko - Villa Smakhus

 

16.00                         Päättökonsertti: ryhmät ja yksittäiset viuluesiintymiset

 

16.30 - 17                  Kysymyksiä, keskustelua, tietovisan vastaukset annetaan, piirrustuskilpailun palkintojen jako, annetaan palautetta.

                                   Viulun päivä päättyy            

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 


Frida Backman, viulu

Vuonna 2017 Backman palasi perheineen Suomeen Englannista neljäntoista vuoden jälkeen ja on asettautunut Raaseporiin. Backman on esittänyt m.m. Sibeliuksen, Brahmsin ja Barberin viulukonsertot orkesterisolistina ja J.S.Bachin sooloviulutuotannon musiikkimeditaatioina. Suomalais-englantilaisen pianotrion The Backman Trion viulistina  2009-2015 Backman konsertoi Suomessa ja Englannissa Musiikkitalolla, Emäsalon musiikkijuhlilla, Acktén kamarifestivaalilla 2014 ja Lontoossa mm. Fairfield Hallsin ja St James Piccadillyn konserttisarjoissa. Backman Trio levytti YLE:lle Bergmanin pianotrion op.2 ja julkasi romanttisen FANTASIA-levyn Fuga merkille. Backman on toiminut vierailevana konserttimestarina m.m. Bristolin kamariorkesterissa, ja on avustanut Bournmouthin sinfoniaorkesterissa. Backman on Suomen Solistiyhdistyksen jäsen.

Ammattiopinnot Backman suoritti Lontoossa 2003-07: Royal Academy of Music, Trinity College of Music, yksityisesti 2008-17, ja Suomessa Lahden ammattikorkeakoulussa 2000-05 opettajinaan ja mentoreinaan Pertti Sutinen, Diana Cummings, Brien Stait ja Robert Jacoby. Opiskeluaikana Backman toimi hotelliviulistina Lontoon Mayfairissa hienostohotelleissa Claridge's ja The Savoy esittäen teesalongeissa kevyempää klassista ja jazzia.

"Bridge of Song" kamarimusiikkiyhteistyö - Backmanin - amerikkalaisen sopraanon Kathleen Roland-Silverstein ja pianisti Collin Hansen on johtanut pariin uuteen kantaesitykseen Suomessa ja Yhdysvalloissa. Svenska litteratursällskapetin tuella Harri Wessman vuonna 2017 sävelsi teoksen Backman-Roland-Silverstein viulusopraano-duolle Topeliuksen rakastettuun runoon Vintergatan, Topelius juhlavuoden kunniaksi. Backman kantaesitti Wessmanin Vintergatan-teoksen lisäksi Helsingissä 2018 ja New Yorkissa 2019 Yrjö Kilpisen viulusonaatin, pianistina Collin Hansen. Yhteistyötä on tukenut Svenska kulturfonden, Musiikinedistämiskeskus, Syracuse University ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.